Облрада прийняла низку рішень, які стосуються Сокальщини у контексті Програми соціально-економічного та культурного розвитку області

Featured image

У вівторок, 12 березня, Львівська обласна рада затвердила Програму соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2019 рік.

Програма визначає цілі та пріоритети соціально-економічного розвитку області, заходи та завдання для розвитку різних галузей, які відповідають основним стратегічним напрямам розвитку і заходам обласних цільових програм. Зокрема, програма визначає пріоритетні напрямки розвитку в контексті реалізації стратегічних документів регіону у розрізі стратегічних цілей: «Конкурентоспроможна економіка», «Якість життя», «Відкриті кордони», «Розвинуте село», «Туристична привабливість».

У програмі прийняли низку рішень, які стосуються Сокальщини. Про це радіо «Сокаль» розповів депутат облради Сергій Касян. Так, 1 млн. 700 тис. грн. запланували на завершення будівництва дитячого садка-ясел на 90 місць у селі Сілець. 9 млн. 850 тис. грн. на завершення будівництва критого басейну у санаторній школі-інтернат.

Ще 450 тис. грн. на реконструкцію коридору другого поверху Сокальської амбулаторії загальної практики сімейної медицини (поліклініка) і ще 770 тис. грн. на будівництво каналізаційної системи в селі Острів. Крім того, з обласного бюджету виділили 10 млн. грн. на створення КП Львівської обласної ради «Львівське обласне шляхове ремонтне підприємство». Новостворене комунальне підприємство покликане виконувати роботи з поточного ремонту, утримання та забезпечення в належному стані доріг місцевого значення державної власності.

А також по програмі відновлення історико-культурної спадщини передбачено майже 4 млн. грн. на капітальні ремонти церков у селах Фусів і Цеблів.

НАЖИВО

Радіо НОВА

128 mbp/s